Speltakken

Bevers (5-7 jaar)

Bevers zijn kinderen van 5-7 jaar die op speelse wijze met scouting kennis leren maken. Bij de bevers staan samenspelen, leren, en buiten zijn voorop. Tijdens opkomsten zijn de bevers bezig met allerlei verschillende dingen, zoals: knutselen, speurtochten, broodjes bakken en spelletjes. Bij goed weer zijn de Bevers (en andere speltakken) vrijwel altijd buiten te vinden! Bevers zijn bij ons te herkennen aan de rode bloes en ze dragen net als alle andere scoutingleden een das. Bevers beginnen en sluiten de opkomst samen in een kring met het Huize Hotsjietonia lied.

Bevers Rheden

Welpen (7-11 jaar)

Welpen zijn jongens en meisjes van 7-11 jaar die onder toeziend oog van de leiding al een beetje kennis leren maken met echte scouting technieken. Denk hierbij aan tochten lopen met routetechnieken, pionieren (knopen leggen) en vuur stoken! Welpen doen ook nog aan spelletjes en knutselen, maar ze zijn hierin zelfstandiger dan bij de Bevers (ze hebben minder hulp van de leiding nodig). Welpen zijn bij ons te herkennen aan de groene bloes + das. De Welpen beginnen en sluiten de opkomst in een halve kring met de wolventotem en de Welpenwet.

Proefdraaien bij de Welpen

Wil je bij de Welpen komen kijken? Dat kan! Stuur een mailtje naar welpen@rhedensepioniers.nl met de naam en leeftijd van de kijker om een keer mee te doen bij Scouting. Je kunt geheel vrijblijvend meedoen om te kijken of Scouting bij je past (tot maximaal 3 opkomsten).

LET OP: (17-2-2023)  Momenteel is er een wachtlijst voor nieuwe leden doordat de maximale groepsgrootte voor onze Welpen groep is bereikt.  De duur van deze wachtlijst is +/- een half jaar tot in september. Dit is wanneer enkele van onze huidige Welpen overvliegen naar de volgende leeftijdsgroep en er dus weer ruimte bij komt voor nieuwe leden.

Je kunt wel alvast komen kijken bij de Welpen, maar nog geen lid worden. Eerdere kijkers die in september alsnog lid willen worden van Scouting, worden op volgorde van de wachtlijst uitgenodigd om nogmaals te komen kijken nadat er weer ruimte is ontstaan in de groep.

Welpen Rheden

Scouts (11-15 jaar)

Scouts zijn een gemengde groep van 11-15 jaar oud. Scouts worden verdeeld over kleinere zelfstandige ploegen of ‘patrouilles’. Van deze zelfstandige ploegen wordt verwacht dat ze zelf (zonder toezicht) dingen kunnen ondernemen als: een tocht lopen, een tent opzetten, een driepoot pionieren of voor een boodschap het dorp ingaan. Mét toezicht doen Scouts aan activiteiten als hout hakken (leren omgaan met bijlen en messen), vuur bouwen en stoken, grootschalig pionieren en in de zomer kamperen! Scouts zijn te herkennen aan de beige bloes + das en beginnen en sluiten de opkomst in een halve kring met vlag hijsen en de ‘padvinderswet’.

Scouts Rheden

Explorers (15-18 jaar)

Explorers zijn jongeren van 15-18 jaar, die onder toezien van ‘begeleiding’ zelfstandig hun opkomsten mogen verzinnen en uitvoeren, niets in te gek, zo lang ze het maar zelf kunnen uitvoeren. Denk aan activiteiten als nachtwandelingen (droppings), vuur stoken, grootschalig pionieren, opdrachtenspel (Crazy88) en nog héél veel meer! Op kamp gaan Explorers vaak naar het buitenland of doen ze mee aan grotere scoutingevenementen zoals de nationale of wereld jamboree! Explorers zijn te herkennen aan de brique (steenrode) bloes + das. Elke nieuwe groep bedenkt bij ons traditioneel hun eigen manier om te openen en sluiten.

Explorers Rheden

TIL – TeamInspiratieLoos (18+)

TIL is onze nieuwste speltak (opgericht in 2017 door overgevlogen oud-Explorers). De groep is oorspronkelijk opgericht omdat de leden hun bestaande groep (vanuit de Explorers) intact wilden houden en liever niet wilden fuseren met de gemiddeld wat oudere TBH’ers. TIL’ers organiseren net als bij TBH hun eigen opkomsten (en in de toekomst hun eigen kampen en activiteiten)! Vanuit het oogpunt van Scouting Nederland zijn de TIL-leden technisch gezien ‘roverscouts‘, maar binnen de RP staan deze dames en heren bekend als het gloednieuwe Team Inspiratieloos!

Roverscouts Rheden

TBH – TeamBorstHaar (21+)

TBH is een aantal jaar geleden opgericht om alle ‘actieve’ volwassen leden en leiding in onder te brengen. TBH-leden hebben om de week opkomst en zijn volledig zelf verantwoordelijk voor hun eigen opkomsten en kampen. Voor TBH geldt dus al helemaal ’the sky is the limit’. TBH-leden hebben een eigen uniform ontworpen: een felgroene polo met naam en logo, of een blauwe hoodie met naam en logo.

Team Borsthaar Rheden

Høver-Stam (21+)

De stam bestaat vooral uit ‘non-actieve’ oud-leiding en leden die niet meer iedere week opkomst willen hebben. Stamleden komen meestal om de 2 maanden een keer een avond gezellig bij elkaar en hebben dan vaak een grotere activiteit voor die avond staan. Scoutingleden van 18 jaar of ouder kunnen aangesloten zijn bij zowel TBH als bij de Høver-Stam.

Hover Stam Rheden

Kaderleden Bestuur

Het verenigingsbestuur telt momenteel 7 leden en regelt zaken als: financiën, ledenadministratie, ouderavonden, gebouw- en materiaalbeheer, et cetera met betrekking tot de hele scoutinggroep. Naast het verenigingsbestuur bestaat er ook een stichtingsbestuur.

Kaderleden

Bevers

Beleef avonturen bij de Bevers! Bevers (Link Scouting Nederland) zijn jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar die iedere week iets leuks doen. Lekker buiten spelen, hutten bouwen, spelletjes, knutselen en allerlei dingen leren. Lijkt dit jou ook wat? Meld je dan nu vrijblijvend aan om mee te doen met enkele opkomsten! De …