Terug naar Speltakken

Bevers

Beleef avonturen bij de Bevers!

Bevers (Link Scouting Nederland) zijn jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar die iedere week iets leuks doen. Lekker buiten spelen, hutten bouwen, spelletjes, knutselen en allerlei dingen leren. Lijkt dit jou ook wat? Meld je dan nu vrijblijvend aan om mee te doen met enkele opkomsten!

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Wat doen de Bevers tijdens opkomsten?

Bevers hebben bij de Rhedense Pioniers opkomst elke zaterdag van 10:00 tot 11:30 uur. Wat we doen is net zo divers als onze leden. Het liefste zijn de bevers buiten, maar ook bij slecht weer weten we ons prima te vermaken. Hieronder enkele dingen die de Bevers doen bij Scouting:

> Buitenspelen
> Speurtochten met basic tochtechnieken
> Hutten bouwen
> Knutselen
> Spelletjes
> Bakken, koken en smikkelen
> Broodjes bakken
> Leren over de natuur
> Thema opkomsten (piraten, aliens, griezelen en meer)
> Leuke regio activiteiten met andere scoutinggroepen

bevers scouting rheden buiten

Bevers in Huize / Dorp Hotsjitonia

Bevers ‘openen’ en ‘sluiten’ elke opkomst gezamenlijk met het Hotsjitonia lied. Hotsjitonia is een thema bedacht door Scouting Nederland en omvat een huis of dorp met bijzondere figuren (de leiding) die leuke en leerzame dingen doen samen met de Bevers. Deze figuren zullen jullie terugzien in Scouting Magazine.

Afhankelijk van de scoutinggroep wordt het Hotsjitonia thema in meer of mindere mate gebruikt tijdens de opkomsten. Bij Scouting Rheden hebben we ervoor gekozen om het thema minder te gebruiken, behalve bij het openen/sluiten. Wij focussen liever op de leuke activiteiten, los van strakke thema’s en trajecten. Leiding gebruiken gewoon hun eigen naam, en geen moeilijke themanamen. Onze leiding zijn 100% bekende scouts die doorgaans ook zelf jeugdleden zijn geweest bij onze vereniging. Dus wij weten er alles van hoe het is om Bever te zijn 😉

Lid worden?

Is je kind tussen de 5 en 7 jaar en vind hij/zij het leuk om een keer te komen kijken bij de Bevers dan kan dat! Nieuwe kijkers kunnen geheel vrijblijvend, maarliefst 3 opkomsten meedoen. Na deze 3 opkomsten krijg je van ons een inschrijfformulier waarmee je officieel lid kan worden van Scouting Nederland.

Onze bevergroep is altijd opzoek naar nieuwe leden en kunt al mee doen vanaf een tientje per maand of met gebruik van de Gelrepas! Van leden wordt hiernaast verwacht dat ze zelf een uniform regelen en een das. Deze zijn verkrijgbaar bij de Scoutshop. Lees hier meer over het scoutinguniform. De badges regelen wij, die krijg je 1x tijdens je bever carriere bij het installeren!

Via het formulier op deze pagina kun je vrijblijvend contact opnemen met de beverleiding om een keer te komen kijken. Je kunt ook direct mailen naar bevers@rhedensepioniers.nl of een keertje langskomen tijdens onze opkomst.

Hopelijk tot snel!
De Beverleiding

beverleiding en bevers in het bos

    Meedoen bij de Bevers?