Akzo Hobbyclub Arnhem trakteert scoutinggroepen

Zaterdag 21 mei hebben vertegenwoordigers van onze vereniging een cheque van 1000 euro in ontvangst mogen nemen van de Akzo Hobbyclub Arnhem.

De Akzo Hobbyclub Arnhem was een bloeiende vereniging van Akzo-medewerkers. De leden konden bij de vereniging specialistische hobby-apparatuur gebruiken en ze kregen korting op allerlei materialen. Inmiddels is de Akzo vertrokken uit Arnhem. De vereniging kreeg steeds minder leden en heeft besloten zich op te heffen. Volgens de statuten moesten ze hun overgebleven kapitaal besteden aan door de leden gekozen verenigingen die ook een enigszins creatief doel hebben.

Van de nog ongeveer 200 leden heeft meer dan de helft de enquête ingevuld waarin om suggesties werd gevraagd. Uit hun reacties kwam een aantal verenigingen naar voren, waaronder de scoutinggroepen Scouting Aerendheem (Arnhem), de Rhedense Pioniers (Rheden) en Scouting OPV-Schoonoord (Oosterbeek).

Na de symbolische overhandiging van de cheque (met voor iedere groep nog een eigen certificaat, zie foto’s), hebben de vertegenwoordigers van de Akzo Hobbyclub van ons wat heerlijke RP biertjes ontvangen.

Wij zijn de leden van de Akzo Hobbyclub dankbaar voor hun bijdrage aan ons nieuwe clubgebouw.