Sponsors

Melvin Koolen is de architect in opleiding die het clubgebouw heeft ontworpen. Het voldoet helemaal aan onze wensen en eisen en is een clubhuis dat echt uniek is in de Scouting wereld! Het geeft Scouting Rheden en Rhevak een mooi, duurzaam en praktisch thuis op de Zuidflank.

Bekijk de tekeningen HIER

K3 Delta heeft het zand gesponsord dat we gebruiken in de fundering.
Zand van de afgraving een paar kilometer stroomafwaarts langs de IJssel….duurzamer kan het niet!

Biljoen Groen & Liemers Hendriks stelt infra rood apparatuur en machines beschikbaar voor het betere graafwerk. Daarnaast geven ze tips en advies op cruciale momenten, dus dank daarvoor!

Onze welpen staan maar wat graag op de foto (link) met de graafmachine!

Nedabo Rheden helpt ons met een shovel en machinist met het egaliseren en het leggen van de betonplaten voor de fundering. Dit is de basis voor ons gebouw! We stellen hun medewerking zeer op prijs.

In dit time-lapse filmpje (link) zie je het vakwerk van Nedabo.

De Meteoor Beton sponsort de betonnen Stelconplaten voor de fundering – en dat zijn er best veel! Uitstekend materiaal voor ons Cradle to Cradle gebouw! Ontzettend fijn dat dit Rhedense bedrijf zich betrokken voelt bij Scouting Rheden.

Hier (link) het op de plaats leggen van de platen.

Kemper Beton uit Tilburg sponsort goede gebruikte keerwanden. Met deze keerwanden maken we een grondwal naast het gebouw. De wal fungeert straks als stevige ondergrond voor de nooduitgang én we maken een mooi begroeid gedeelte voor de bijenvolken van onze buurman de imker! We zijn heel blij met deze bijdrage van Kemper, die net als De Meteoor Beton onderdeel is van de BTE groep.

Hier (link) het plaatsen van de keerwanden.

Albers Transport uit Doesburg bracht het materiaal voor de fundering van Meteoor naar de bouwplaats, waarvoor dank!

Hier (link) zie je het lossen van de platen

Strotec levert de prefab EcoCocon strobouw panelen voor de wanden van het gebouw. Dit geeft ons een energiezuinig, comfortabel cradle-to-cradle gebouw dat in een mum van tijd staat! Ook wordt met het bouwen met stro als grondstof CO2 opgeslagen! Voor ons een perfecte match.

Stucadoorsbedrijf Lüschen en Capiau Leembouw hebben veel ervaring met ecologisch bouwen. Ze zetten het casco gebouw neer met hulp van een aantal van onze vrijwilligers. Heel fijn dat deze bedrijven open staan voor ons zelfbouwproject!

Fysiotherapie Miriam Donders uit Rheden schenkt ons 33 stoelen voor in het nieuwe gebouw! Supermooi en stapelbaar dus helemaal perfect, bedankt!

Adviesbureau SEM Oost-Nederland uit Winterswijk heeft de constructieberekeningen voor ons gebouw gemaakt. Bedankt dat we van de expertise van dit veelzijdige adviesbureau gebruik hebben mogen maken!

De vrijwillige adviseurs van KNHM Foundation en Arcadis hebben ons geholpen bij onder meer de stikstofberekening voor de bouwvergunning. We hebben ervaren waar KNHM voor staat; inzetten van de kracht van hun vrijwilligers voor maatschappelijke initiatieven!

Lambert van den Bosch uit Ede heeft 13 binnendeurkozijnen gesponsord. Wat een mooi gebaar van deze producent en importeur van hout- en mdf producten!
Hier de kozijnen(link) die we straks zelf gaan monteren.

Heitink AGWT stelt op verschillende momenten machines ter beschikking. Er is heel wat grond verplaatst met medewerking van dit Rhedense bedrijf zoals te zien is op deze foto (link), waarvoor hartelijk dank!

Timmerbedrijf Albert Dotinga uit Velp plaatst de kozijnen in ons gebouw. Dit bedrijf heeft een hart voor scouting en onder zijn vakkundige leiding helpen vrijwilligers dan ook graag een handje mee om het gebouw wind- en waterdicht te maken!

Bouwfactor

BouwFactor Houtproducten uit Gorinchem sponsort steenschotten voor de grondkering naast het gebouw. Ze zijn sterk, scouting-proof en geven karakter aan het gebouw. Met deze producten levert BouwFactor een waardevolle bijdrage aan ons unieke gebouw.

Lankhorst Recycling Products uit Sneek levert duurzame gevelpanelen gemaakt van 100% gerecycled kunststof zoals flessendoppen, kratten, landbouwfolies etc. Dit duurzame product heeft een technische levensduur van tenminste 50 jaar en kan later weer 8-9 keer gerecycled worden waardoor een levenscyclus van 400 jaar bereikt wordt. KLP® panelen geven het gebouw de kenmerkende strakke uitstraling met een natuurlijke look-and-feel.

Dak- en Wandbeplating/Dakbedekking Acoma verzorgt de epdm dakbedekking waardoor we jarenlang verzekerd zijn van een waterdicht dak. Bovendien is het een perfecte ondergrond voor onze toekomstige zonnepanelen. Een deel van de kosten van de dakbedekking worden door Acoma gesponsord en daar zijn we dit bedrijf natuurlijk heel dankbaar voor!’

De Dullertsstichting helpt ons op basis van welzijn en maatschappelijk werk voor kinderen. Hun bijdrage zette twee jaar geleden bij ons de verandering in gang van noodsituatie naar te realiseren droom. De financiële bijdrage zorgde niet alleen voor middelen maar ook voor het geloof dat het ons hoe dan ook zou gaan lukken. En daarvoor zijn we de stichting blijvend dankbaar.

Avabel Nederland BV uit Duiven sponsort het glasband en de kit voor het afdichten van de ramen. Het motto van deze erkende sociale onderneming is; samen toekomst. En dat maken ze met hun sponsoring zeker waar!

Reklamat heeft ons aan een prachtig bouwbord geholpen. Dit bedrijf heeft sterke banden in het Rhedense en heeft zowel Scouting als Rhevak meermaals een steuntje in de rug gegeven. Dank daarvoor!

Hier (link foto) zie je hoe het bord zichtbaarheid geeft aan het bouwproject en de bouwpartners.

Rijkaart Electrotechniek B.V. sponsort het slaan van de aardpen, onmisbaar voor een veilig gebouw. We zijn dit veelzijdige electrotechnische bedrijf uit Arnhem dankbaar voor dit mooie gebaar!’

‘De MeterKastMan is het bedrijf dat onze meterkast sponsort en daar zijn we heel blij mee! Met hulp van deze vakman, die ook oud-lid is van Scouting Rheden, sluiten wij straks probleemloos onze zonnepanelen aan op ons duurzame gebouw.

‘Watersportvereniging “WSV De Engel” aan de Steegse Haven leent ons rijplaten, bouwhelmen en hijsbanden. Deze Rhedense vereniging, die ook uit veel vrijwilligers bestaat, maakt met dit materiaal onze nieuwbouw mede mogelijk. Bedankt daarvoor!’

‘Boerderij De Munnikenhof heeft ons meerdere keren geholpen, bijvoorbeeld met materieel en rijplaten. We zijn er heel blij mee dat dit Worth-Rhedense familiebedrijf met Landwinkel een van onze nieuwe buren wordt.’

‘Miggelenbrink Totaaltechniek stelt bouwsteigers beschikbaar zodat er goed op hoogte gewerkt kan worden. Heel fijn dat dit Rhedense bedrijf op deze manier helpt om de stropanelen, de verdiepingsvloer en het dak te kunnen bouwen!’

Vlasman doneert verschillende materialen uit het oude gemeentehuis in De Steeg; goede materialen die in ons clubgebouw een volwaardig tweede leven krijgen. Met recht tilt dit bedrijf uit Alphen aan den Rijn circulair slopen en recyclen naar een hoger plan. We zijn heel blij dat Vlasman deze samenwerking zoekt op het terrein van duurzaamheid en hergebruik!

Met een bijdrage uit het Rabobank Stimuleringsfonds heeft Rabobank Arnhem en Omstreken ons project gesteund op basis van het maatschappelijke doel; naast het geven van een thuisbasis voor kinderen van Scouting en Rhevak helpen we ieder jaar met de 4 mei herdenking, het dorpsfeest en verschillende schoolactiviteiten. Mooi dat Rabobank op deze manier participeert in de samenleving!

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Met alle Scoutinggroepen samen hebben we dezelfde doelstelling; leuke en spannende activiteiten aanbieden waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Met de financiële bijdrage uit het Scouting Nederland Fonds kunnen we deze activiteiten voor jeugd uit Rheden voortzetten vanuit ons nieuwe gebouw.

Voor het mogen gebruiken van aanhangers en machines bedanken we De Munnikenhof en imker Klaas Poppinga.

Verenigingen en instellingen hebben ons in aanloop naar de bouw op hun eigen manier geholpen; soms financieel, soms met vriendendiensten. Lions Rheden en het Thomassen Mannenkoor hebben zich ingezet met zang en donaties. De Coop heeft al 2 keer de opbrengst van onze lege flessen verdubbelt. De Dorpskerk Rheden heeft voor ons een collecte gehouden. VO Coach heeft ons ruimte gegeven in hun etalage. WIK stelt hun gebouw voor ons open als het nodig is. Veluwe Actief Oversteegen heeft ons geholpen aan tijdelijke opslag voor onze spullen. En Basisschool de Holtbanck heeft ons langdurig gesteund door hun gebouw ter beschikking te stellen. Bedankt allemaal!