Sponsors

Melvin Koolen is de architect in opleiding die het clubgebouw heeft ontworpen. Het voldoet helemaal aan onze wensen en eisen en is een clubhuis dat echt uniek is in de Scouting wereld! Het geeft Scouting Rheden en Rhevak een mooi, duurzaam en praktisch thuis op de Zuidflank.

Bekijk de tekeningen HIER

K3 Delta heeft het zand gesponsord dat we gebruiken in de fundering.
Zand van de afgraving een paar kilometer stroomafwaarts langs de IJssel….duurzamer kan het niet!

Biljoen Groen & Liemers Hendriks stelt infra rood apparatuur en machines beschikbaar voor het betere graafwerk. Daarnaast geven ze tips en advies op cruciale momenten, dus dank daarvoor!

Onze welpen staan maar wat graag op de foto (link) met de graafmachine!

Nedabo Rheden helpt ons met een shovel en machinist met het egaliseren en het leggen van de betonplaten voor de fundering. Dit is de basis voor ons gebouw! We stellen hun medewerking zeer op prijs.

In dit time-lapse filmpje (link) zie je het vakwerk van Nedabo.

De Meteoor Beton sponsort de betonnen Stelconplaten voor de fundering – en dat zijn er best veel! Uitstekend materiaal voor ons Cradle to Cradle gebouw! Ontzettend fijn dat dit Rhedense bedrijf zich betrokken voelt bij Scouting Rheden.

Hier (link) het op de plaats leggen van de platen.

Kemper Beton uit Tilburg sponsort goede gebruikte keerwanden. Met deze keerwanden maken we een grondwal naast het gebouw. De wal fungeert straks als stevige ondergrond voor de nooduitgang én we maken een mooi begroeid gedeelte voor de bijenvolken van onze buurman de imker! We zijn heel blij met deze bijdrage van Kemper, die net als De Meteoor Beton onderdeel is van de BTE groep.

Hier (link) het plaatsen van de keerwanden.

Albers Transport uit Doesburg bracht het materiaal voor de fundering van Meteoor naar de bouwplaats, waarvoor dank!

Hier (link) zie je het lossen van de platen

Strotec levert de prefab EcoCocon strobouw panelen voor de wanden van het gebouw. Dit geeft ons een energiezuinig, comfortabel cradle-to-cradle gebouw dat in een mum van tijd staat! Ook wordt met het bouwen met stro als grondstof CO2 opgeslagen! Voor ons een perfecte match.

Stucadoorsbedrijf Lüschen en Capiau Leembouw hebben veel ervaring met ecologisch bouwen. Ze zetten het casco gebouw neer met hulp van een aantal van onze vrijwilligers. Heel fijn dat deze bedrijven open staan voor ons zelfbouwproject!

Fysiotherapie Miriam Donders uit Rheden schenkt ons 33 stoelen voor in het nieuwe gebouw! Supermooi en stapelbaar dus helemaal perfect, bedankt!

Adviesbureau SEM Oost-Nederland uit Winterswijk heeft de constructieberekeningen voor ons gebouw gemaakt. Bedankt dat we van de expertise van dit veelzijdige adviesbureau gebruik hebben mogen maken!

De vrijwillige adviseurs van KNHM Foundation en Arcadis hebben ons geholpen bij onder meer de stikstofberekening voor de bouwvergunning. We hebben ervaren waar KNHM voor staat; inzetten van de kracht van hun vrijwilligers voor maatschappelijke initiatieven!

Lambert van den Bosch uit Ede heeft 13 binnendeurkozijnen gesponsord. Wat een mooi gebaar van deze producent en importeur van hout- en mdf producten!
Hier de kozijnen(link) die we straks zelf gaan monteren.

Heitink AGWT stelt op verschillende momenten machines ter beschikking. Er is heel wat grond verplaatst met medewerking van dit Rhedense bedrijf zoals te zien is op deze foto (link), waarvoor hartelijk dank!

Voor het mogen gebruiken van aanhangers en machines bedanken we Aannemersbedrijf Heitink, De Munnikenhof en imker Klaas Poppinga.

Verenigingen en instellingen hebben ons in aanloop naar de bouw op hun eigen manier geholpen; soms financieel, soms met vriendendiensten. Lions Rheden en het Thomassen Mannenkoor hebben zich ingezet met zang en donaties. De Coop heeft al 2 keer de opbrengst van onze lege flessen verdubbelt. De Dorpskerk Rheden heeft voor ons een collecte gehouden. VO Coach heeft ons ruimte gegeven in hun etalage. WIK stelt hun gebouw voor ons open als het nodig is. En Basisschool de Holtbanck heeft ons langdurig gesteund door hun gebouw ter beschikking te stellen. Bedankt allemaal!