Kosten

Wat kost Scouting?

Scouting streeft ernaar om voor iedereen toegankelijk te zijn, ongeacht je inkomen. Dit is terug te zien in de kosten van ons lidmaatschap. Scouting is namelijk één van de goedkoopste vormen van vrijetijdsbesteding.

Mochten de kosten toch een probleem zijn, dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie van de gemeente, de GelrePas, of is er in bijzondere gevallen de mogelijkheid om een betalingsregeling te treffen. Indien u hiervan gebruik wil maken, neem dan altijd contact op met het bestuur via de mail.

Lidmaatschapscontributie

Voor lidmaatschap van Scouting Rheden vragen wij een bijdrage van €37,50,- per kwartaal. De contributie wordt via een automatische incasso afgeschreven. De machtiging hiervoor is inbegrepen bij het inschrijfformulier.

Waar gaat uw contributie aan Scouting Rheden naartoe?

  • Huur en onderhoud van ons gebouw;
  • Materiaal voor opkomsten en kampen (e.g. knutselmateriaal, pionierpalen/touwen, tenten, gasflessen/stellen);
  • Training van leidinggevenden;
  • Contributie Scouting Nederland.

Kampbijdrage

Alle speltakken (behalve de Bevers) gaan minimaal 1x in het jaar op kamp, meestal tijdens de zomervakantie.  Het organiseren van een dergelijk kamp voor een grote groep jongeren kost geld. Daarom vraagt Scouting een aparte bijdrage (naast de reguliere contributie) aan leden die mee willen op kamp.

Deze bijdrage verschilt per speltak en is daarnaast afhankelijk van de bestemming van het kamp. Welpen en Scouts blijven meestal binnen Nederland, terwijl Explorers en TBH ook naar het buitenland kunnen gaan!

  • ** Welpen betalen tussen de €80 en €125  (gemiddeld €90) voor een kamp van 5-7 dagen;
  • ** Scouts betalen tussen de €80 en €125 (gemiddeld €90) voor een kamp van 5-7 dagen;
  • ** Explorers betalen tussen de €100 en €150 (gemiddeld €110) voor een kamp van 7 dagen;
  • TIL’ers, TBH’ers en Stam organiseren hun eigen kampen en bepalen zelf de kampbijdrage.

**Deze bedragen zijn afkomstig uit onderzoek van Scouting Nederland (2011) naar de gemiddelde kosten van een Scoutingkamp. Kampkosten bij Scouting Rheden kunnen hiervan afwijken. Wij proberen de kosten altijd zo laag mogelijk te houden.

Evenementenbijdrage

Naast reguliere opkomsten en kampen doen scoutingleden mee aan allerlei evenementen. Enkele voorbeelden zijn: de Airborne wandeltocht, (Inter)nationale Jamborees, Scouting FunDays, en nog veel meer! Wij proberen dergelijke evenementen zoveel mogelijk te bekostigen uit de reguliere contributie, maar soms zijn we genoodzaakt om leden te vragen om een eigen bijdrage (bijvoorbeeld voor vervoer of toegangskaartjes).

Uniform en kampspullen

Wij verwachten van leden dat zij zelf hun eigen uniform aanschaffen (mochten er geen tweedehands exemplaren bij ons beschikbaar zijn). Hiernaast verwachten wij dat leden die mee willen op kamp, zelf een eigen matje, slaapzak, kussen et cetera meenemen.