Rhedense Pioniers

Over Scouting Rheden

Scouting Rheden is een leuke ‘landscouts’ vereniging met meer dan 100 leden. Wij hebben een eigen gebouw aan de Veluwezoom, vlakbij het bezoekerscentrum en binnen enkele stappen van het bos. Onze vereniging is opgericht in 1946 en bestaat al meer dan 70 jaar!

Momenteel is Scouting Rheden op zoek naar een nieuw thuis. Na 40 jaar plezier, moeten wij namelijk ons huidige pand verlaten vanaf 1 juni 2018, vanwege een aflopend huurcontract.

Scouting voor alle leeftijden

Onze scoutinggroep staat open voor mensen van alle leeftijden. Hiervoor heeft scouting verschillende leeftijdgroepen of ‘speltakken‘ ingericht, vanaf 5 jaar tot 18+. Hierdoor hebben jongeren van verschillende leeftijden de gelegenheid om samen te werken, te leren en te spelen met hun eigen leeftijdsgenoten.

Veel van onze jeugdleden ontwikkelen zich op latere leeftijd ook als leidinggevenden bij onze vereniging. Al onze leiding en bestuursleden zijn vrijwilligers die zich vaak al jaren met plezier inzetten voor de ontwikkeling van kinderen en Scouting in het algemeen.

Wat is Scouting eigenlijk?

Scouting is een vereniging voor jong en oud die leuke en spannende activiteiten biedt waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Wij bieden zowel indoor activiteiten in- en rondom ons gebouw als outdoor activiteiten (in het bos, op kamp, zwemmen, et cetera).

Als lid van Scouting Rheden wordt je ook automatisch lid van Scouting Nederland. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 100.000 leden. Op nog grotere schaal is er de overkoepelende World Organization of the Scout Movement (WOSM) en/of World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS). Scouting heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen leden!

Kijk ook eens naar de onderstaande links voor meer informatie over scouting:

Scouting Nederland – Wat is scouting?

Scouting Nederland – Geschiedenis en Toekomst

Scouting Nederland – Doelstelling en Missie

Verschillende soorten Scouting in Nederland