450 jaar Rheden – wandeltocht Scouting Rhedense Pioniers

Op zaterdag 13 mei organiseren we een wandeltocht van ca. 11 km. Loopstarttijden zijn vanaf 10:00 tot 13:00.

Tijdens de tocht wordt de geschiedenis van 450 jaar gemeente Rheden verweven in de route (verhaaltje, raadsels/opdrachtjes). De tocht loop je met behulp van routetechnieken die vaak door scouts worden gebruikt, maar er komt ook een ‘makkelijke’ versie. Meedoen met deze tocht is gratis. Neem wel zelf je lunchpakketje mee.
 Deze tocht is te lopen door jong en oud, maar bedenk dat je in staat moet zijn om een afstand van ca. 11 km te lopen. Kinderen t/m 12 jaar lopen onder begeleiding van hun ouders of andere volwassene. Er wordt gelopen in groepjes van ca. 10 mensen. Je wordt ingedeeld in een bepaald tijdslot. Je kunt je opgeven als familie of vriendengroep maar ook in je eentje, want dan leer je je dorpsgenoten beter kennen tijdens een leuke wandeling!
Start- en vertrekpunt is het nieuwe scouting gebouw ’t Boschken aan de Brinkweg 1a. ‘t Boschken is te bereiken via de natuurspeelplaats. Daar kun je ook naar het toilet, onderweg hebben we géén toiletten op de posten staan. We verwachten dat de tocht 3 uur lopen is, inclusief pauzes. Je neemt je eigen lunch mee en er zijn 2 posten op de route met drinken en wat lekkers.
 Schrijf je hieronder vóór 10 mei in, loop mee en leer de geschiedenis van Rheden kennen door deze mooie Rhedense wandeltocht!