Bouwupdate Maart 2023

Nieuwbouwupdate ‘T Bøschken

Zijn jullie benieuwd hoe het ervoor staat met het nieuwe gebouw van Scouting? Hieronder vertellen wij je over de laatste uitdagingen, ontwikkelingen en vordering van de bouw.

Er zijn diverse uitdagingen geweest op verschillende onderdelen van het bouwproces. Berry Reijnen heeft afscheid genomen van het bouwteam, na heel veel tijd in de bouw te hebben gestoken. Zijn aandeel was groot in het hele proces, en daar zijn we dankbaar voor.

Inmiddels zijn we met de bouwteamleden en de bouwvrijwilligers weer een paar stappen verder. Er is een verandering geweest in het materiaal voor de buitenbekleding, omdat de verwerking van het gerecyclede kunststof te lastig was. Dit is de voornaamste reden waarom de buitenkant nog niet veel is veranderd.  Voor het alternatief is er een wijziging op de bouwvergunning aangevraagd en afgegeven. Het kunststof materiaal is retour gebracht en er zijn houten geveldelen aangeschaft. De nieuwe gevel zal het buitenaanzicht van het gebouw veel goed doen.

Voortgang buitenkant gebouw

Hoewel we nog even moeten wachten tot de nieuwe bekleding op de muren zit wordt er hard gewerkt aan de buitenkant van het gebouw. Er wordt door een steeds wisselende groep mensen (met een vaste club trouwe en kundige doorzetters) gewerkt in en om het gebouw. Enkele punten die reeds zijn aangepakt:

  • Levering en verplaatsing van vele kubieke meters zand en grond om het terrein op de hogen en voor de grondkering aan de zijkant van het gebouw. De grondkering bij de heuvel aan de zijkant van het gebouw wordt met steenschotten opgebouwd.
  • Afvoer van regenwater naar onder andere de wadi is aangelegd.
  • Bestrating van de voorkant van ons gebouw met de tegels van het oude gemeentehuis.
  • Plaatsing van een houten slagboom.

Voortgang binnenkant gebouw

Ook binnen in het gebouw zijn de vorderingen behoorlijk met dank aan de vrijwilligers:

  • De hal van onder tot bovenaan afgewerkt met houten planken en de overige stropanelen door het hele gebouw zijn met houten platen afgetimmerd.
  • De vloer is gelegd met stoeptegels afkomstig van het gemeentehuis.
  • De afvoer van het riool is gemaakt.
  • Er is cement gestort op de plek waar de toiletten komen.
  • De tweedehands keuken al gedeeltelijk geplaatst, inclusief rolluik. De keuken is ook ons eerste ‘lokaal’ dat wanden en een deur heeft gekregen. Water komt inmiddels uit de keukenkraan!

Doe ook mee met de bouw

Kortom, er is reeds een hoop gedaan afgelopen periode, maar we hebben nog een aardig eind te gaan. Soms lijkt het alsof er niets gebeurt aan de buitenkant, maar niets is minder waar! Vrijwel elke zaterdagochtend, maandagavond, woensdagochtend en soms op andere tijdstippen wordt er door mensen gewerkt. Daar kunnen nog veel meer handjes bij, dus stuur een appje, mail of vraag aan leiding als je wilt helpen want elk uurtje is waardevol. Probeer het uit tijdens NL-doet  op zaterdag 11 maart van 10.00 tot 14.00 uur, voor lunch wordt gezorgd!